Kinderen

Kinderen vanaf 6 jaar worden zich steeds meer bewust van de wereld om hen heen, zijn meer en meer gericht op anderen; zoals vriendjes en vriendinnetjes en klasgenootjes. Ze leren schrijven, lezen, rekenen en wat goed en wat niet zo goed is. Ze gaan op ontdekking en verkenning, gaan avonturen aan. En juist hierbij willen wij met JIJhetspel graag aansluiten. JIJhetspel laat het kind ontdekken wie hij of zij zelf is, wat hij/zij kan en wat hij/zij van bepaalde dingen vindt…hoe jong ook. De vragen van JIJhetspel zijn vanzelfsprekend voor deze leeftijd aangepast.

JIJhetspel in het onderwijs
JIJhetspel is een uitstekend middel voor leerkrachten op basisscholen. Je kunt op school hier in groepjes mee werken. De kinderen gaan samen in gesprek, onder begeleiding van een volwassene, over de verschillende facetten in hun jonge leven.

JIJhetspel tijdens coach/therapie sessies
Voor coaches of therapeuten die met kinderen werken is dit een uiterst geschikte coachingstool om het kind uit te dagen om te spreken over wat hem of haar bezighoudt en wat hij/zij leuk vindt. Je kunt het tevens gebruiken als gespreksstarter of als kennismakingsspel.

JIJhetspel voor thuis
Jijhetspel kan ook in privésfeer goed worden ingezet. Wanneer je als ouder meer verdieping in het gesprek met je zoon/dochter of anderen wilt krijgen, dan kan je middels JIJhetspel op een speelse manier tot een mooi gesprek komen. Een gesprek over de gewone dagelijkse dingen en ook over hoe ze het vinden in het gezin.

Het spel
JIJhetspel bevat een kaart met daarop de spelregels uitgelegd, een bord waarop er gespeeld word en de vragenkaartjes.
Koop hier het JIJhetspel voor Kinderen.
Er is ook een mogelijkheid om een los supplement vragenkaartjes voor Jongeren te bestellen.