Jongeren

De doelgroep jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18-21 jaar hebben we gekozen, omdat het een doelgroep is waar wij in ons werk veel mee te maken hebben. Jongeren, pubers, jongvolwassenen, allerlei termen voor één en hetzelfde jongen of meisje. En dat is precies waar zij mee te kampen krijgen in deze leeftijd; veel!
Ze zijn in een levensfase welke complex kan zijn. Veranderingen komen en gaan, zijn heftig en soms minder heftig. Ontdekkingen en avonturen zijn volop aan de gang. Middels JIJhetspel ga je met de jongere(n) samen op ontdekkingstocht. De ontdekkingstocht naar zichzelf en je gaat samen met hen op zoek naar antwoorden op bijvoorbeeld vragen over wie je bent en waar je goed in bent, maar ook als je tegenslag hebt, hoe je daarmee omgaat.

JIJhetspel in het onderwijs
JIJhetspel is een uitstekend middel voor docenten die met jongeren werken.
Je kan het spel in kleine groepjes inzetten maar ook tijdens een individuele sessie is het een mooi hulpmiddel. Het spel sluit zeer goed aan bij de competenties van Leren, Loopbaan en Burgerschap.
Je gaat met de jongere(n) samen in gesprek over de verschillende facetten in hun leven.

JIJhetspel tijdens coach/therapie sessies
JIJhetspel is ook zeer goed als coachingstool te gebruiken. Coaches en therapeuten kunnen het inzetten wanneer zij een dieper gesprek met de jongeren willen aangaan. Je kunt het inzetten als gespreksstarter, bijvoorbeeld bij kennismaking, maar ook als de jongere meer inzicht wil krijgen in bepaalde zaken in zijn/haar leven.

JIJhetspel voor thuis
Jijhetspel kan ook in privésfeer goed worden ingezet. Wanneer je als ouder meer verdieping in het gesprek met je zoon/dochter of anderen wilt krijgen, dan kan je middels JIJhetspel op een speelse manier tot een mooi gesprek komen. Een gesprek over de gewone dagelijkse dingen en ook over hoe ze het vinden in het gezin.

Het spel
JIJhetspel bevat een kaart met daarop de spelregels uitgelegd, een bord waarop er gespeeld word en de vragenkaartjes.
Koop hier het JIJhetspel voor Jongeren.
Er is ook een mogelijkheid om een los supplement vragenkaartjes voor Kinderen te bestellen.